Sunt Un Fotograf Profesionist

Intotdeauna am considerat ca trebuie sa ofer ceva diferit, ca fotograf profesionist. E adevarat, nu pot reinventa roata de la caruta, insa sunt foarte multi fotografi profesionisti care fac aceleasi fotografii, intr-un standard care ar putea plictisi unii privitori. Cum eu as fi doar un simplu epigon, am ales sa vad si sa fac fotografiile in felul meu. Viziunea mea este una documentara, astfel incat sa pun in valoare detaliile vazute si mai ales nevazute din locatiile in care fotografiez. Imi place sa spun povesti, si sa duc la bun sfarsit ceea ce am ales sa fac.

Sa Ma Si Prezint

Eu sunt Rares Ion, si probabil ma cunosti ca fotograf nunta. Sunt adeptul minimalismului, al lucrurilor simple, al simetriei si echilibrului si imi place sa cred ca gasesc tot timpul solutii. Cariera mea cuprinde ani buni in domeniul mass-media, telecomunicatii si bancar. Din 2011 am ales sa devin fotograf profesionist si sa ofer servicii foto profesionale autentice. Imagine Foto a aparut in 2013 ca urmare a viziunii mele in fotografia comerciala. Nu am o echipa, nu promit ceea ce nu pot face. Cateodata, sotia mea, fotografiaza alaturi de mine, si o face incepand din 2012. Locuiesc in Cluj, dar ma deplasez de multa vreme in Bucuresti, Iasi, Timisoara, Craiova si chiar si in alte tari. Nu am intarziat niciodata. Cred ca perioada in care se alegea un fotograf local a apus, datorita viziunii, talentului si recomandarilor primite, dar si a transportului ieftin si facil din prezent. Ma gandesc ca in urma cu cativa ani o deplasare cu avionul spre Bucuresti costa 900 de lei iar acum este sub 200, iar timpul de deplasare a scazut chiar si folosind 4 roti.

Tipuri De Fotografie Abordata

Ca fotograf profesionist, fac fotografii corporate, fotografii companii mici si mijlocii, fotografii la conferinte si prezentari dar si fotografii de concert si sedinte foto dedicate. Imi plac evenimentele de diferite dimensiuni, pentru dinamica si complexitatea detaliilor pe care le pot surprinde. In ultima perioada am abordat si fotografia culinara, in studioul meu sau la client. Cum spuneam mai sus, gasesc solutii pentru orice abordare. Stilul in care fotografiez este unul relaxat, respectand firul evenimentului si lumina ambientala pe care clientul a ales-o, fara a deranja (in majoritatea situatiilor) cu surse de lumina externa. Aceste detalii dau fotografiilor mele un aer autentic si natural.

Consultanta Proiecte Fotografice

Pentru orice proiect la care particip, ofer consultanta si sugestii in vederea obtinerii celui mai bun rezultat. Discutam despre lumina, ore potrivite pentru a fotografia, modul in care evenimentele corporate sau de alt gen se desfasoara. Comunicarea se poate face prin Skype, telefon, sau intalnire directa. Pentru ca am participat la multe evenimente corporate si nu numai, am ajuns sa cunosc locatii pentru organizare evenimente si furnizori in toata tara. Desigur, colaborez cu drag si cu agentii de publicitate, agentii organizare evenimente sau team building.
Ca incheiere, iti mai spun ca imi place la nebunie cafeaua. Sunt sot, tata si prieten, cateodata biciclist. Pescuiesc la musca si ma uit des la seriale pe Netflix. Abia astept sa ne cunoastem!